latinica  ћирилица
22/04/2021 |  16:37 | Autor: SRNA

Višković: Razvoj Banjaluke od interesa za Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je razvoj Banjaluke od interesa za Srpsku, te je naglasio da će institucije Srpske učiniti sve da ovom gradu u tome i pomognu.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Ovdje smo ispred spomenika ljudima koji su u Narodnooslobodilačkom ratu /NOR/ dali svoje živote za odbranu Banjaluke i treba da se podsjetimo njihove žrtve i onoga što su oni uradili da bismo mi danas uživali u slobodi i na kraju imali i svoju Republiku Srpsku - rekao je Višković novinarima U Banjaluci, nakon što je zajedno sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilović položio vijenac na spomenik palim borcima NOR-a, povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluka.

Višković je naglasio da ljudi koji danas predstavljaju institucije Srpske žele da se poklone žrtvama iz svih ratova koji su išli ka slobodi srpskog naroda.

On je gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i svim Banjalučanima čestitao današnji praznik i poželio da se grad razvija i postane prepoznatljiva evropska destinacija.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Banjalučanima Dan grada, te naglasio da Banjaluka ima perspektivu.

- Banjaluka ima budućnost, ima perspektiv. To je grad koji otvara mogućnosti za sve one koji žele da dođu i dobro su došli kao budući građani Banjaluke - poručio je Čubrilović.

On je istakao da istorijske datume treba da obilježavati da se zlo kao što je bio fašizam ne bi ponavljalo.

Banjaluka obilježava 22. april kao Dan grada u znak sjećanja na datum kada je 1945. godine oslobođena od fašizma.