latinica  ћирилица
22/04/2021 |  18:29 ⇒ 18:48 | Autor: klix.ba

Stadioni u Banjaluci, Mostaru i Tuzli na ljeto dobijaju nove terene

Gradski stadion u Banjaluci, Stadion pod Bijelim brijegom u Mostaru i stadion Tušanj u Tuzli dobiće na ljeto nove terene s hibridnom travom, potvrdio je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković za portal Kliks.
Gradski stadion u Banjaluci - Foto: RTRS
Gradski stadion u BanjaluciFoto: RTRS

Odluka o izboru stadiona donesena je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH čime je pokrenuta realizacija obećanja koje je dao Zeljković nakon imenovanja na funkciju.

- Planiran je međunarodni tender odmah za svih 12 stadiona. Međutim, projekat će se izvoditi dinamikom tri stadiona po godini. Ove godine smo se odlučili na stadione u Banjaluci, Mostaru i Tuzli. Za 2022. godinu ćemo praviti terene na nova tri stadiona, a koje će lokacije biti na rasporedu, odredićemo naknadno - rekao je danas Zeljković.

Podsjetimo, predsjednik Fudbalskog saveza BiH se nedavno u švajcarskom Montreu sastao s predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom te je najavio ovaj projekt.

- UEFA je prepoznala i podržala naš projekat izgradnje 12 terena s hibridnom travom te kao i do sada pokazala izuzetno razumijevanje za brojne izazove i probleme s kojima se suočavamo kao krovna fudbalska organizacija u BiH. Nakon ovog razgovora siguran sam da će se Savez u svim segmentima još brže razvijati. Vjerovatno ćemo u narednih mjesec održati još jedan sastanak, možda Čeferin dođe i u Sarajevo. Već u četvrtak na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH planiramo početi projekat s terenima, a u ovom trenutku vam mogu otkriti da planiramo već tokom predstojećeg ljeta izgraditi tri terena s hibridnom travom kako bi oni bili spremni za narednu sezonu Premijer lige BiH - poručio je Zeljković u nedavnom intervjuu.