latinica  ћирилица
22/04/2021 |  21:07 | Autor: SRNA

Značaj Srpsko-ruskog humanitarnog cenra u Nišu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu dao značajan doprinos tokom vanrednog stanja u vrijeme epidemije virusa korona što srpski narod cijeni i poštuje.
Beograd - Bocan-Harčenko - Vulin - Foto: SRNA
Beograd - Bocan-Harčenko - VulinFoto: SRNA

Vulin je razgovarao danas sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i delegacijom ruskog Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posljedica elementarnih nepogoda o unapređenju saradnje dvije zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, civilne zaštite i vanrednih situacija.

Na sastanku je poseban akcenat stavljen na jačanje saradnje u oblasti vanrednih situacija i istaknuto je da je značajan doprinos na polju sprečavanja katastrofa od elementarnih nepogoda dao Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu.

Vulin je istakao i značaj postojanja ovog centra u podizanju nivoa obučenosti vatrogasno-spasilačkih jedinica i naglasio važnost zajedničkih obuka i razmjene iskustava.

Bocan-Harčenko i Vulin ocijenili su da je saradnja u oblasti vanrednih situacija u savremenom svijetu nužnost i da je neophodno udruženim snagama pristupiti tom problemu, kako bi se smanjile posljedice i sačuvali ljudski životi i imovina.

Vulin se zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci i principijelnom stavu o suverenitetu i integritetu Srbije, saopšteno je iz MUP-a Srbije.