latinica  ћирилица
23/04/2021 |  10:02 ⇒ 17:54 | Autor: SRNA

Cvijanović: Planirana realizacija brojnih projekata u Prijedoru

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Prijedor jedan od najvažnijih gradova u Srpskoj u kojem je, uz podršku lokalne i republičke vlasti, planirana realizacija brojnih infrastrukturnih projekata.

Podsjetivši da su širom Srpske izgrađene brojne bolnice, Cvijanović je rekla da su bile i određene intervencije kada je riječ o bolnici u Prijedoru, ali da treba napraviti još bolje uslove za pacijente i zdravstvene radnike.

- Kada je riječ o putnoj infrastrukturi, pored strateški važnog projekta, kao što je auto-put, mi smo se dogovorili da zađemo u mjesne zajednice i da neke druge putne komunikacije stavimo u bolju funkciju. To bi trebalo da znači bolju povezanost mještana koji žive u određenim mjesnim zajednicama sa centrom grada. Preko auto-puta, sam grad biće bolje povezan sa Banjalukom i dalje prema Srbiji. Naša strateška opredijeljenost je da sve tačke u Republici Srpskoj povežemo putevima, auto-putevima, brzim saobraćajnicama - istakla je Cvijanović.

Ona je za Televiziju Prijedor navela da je dogovorena izgradnja vrtića u ovom gradu, za šta je, kao predsjednica Republike, posebno zainteresovana i gdje može dati svoj doprinos.

- S obzirom da postoji veliki broj roditelja koji čekaju mjesto za svoju djecu u vrtiću, taj problem moramo otkloniti da bi oni lakše mogli da se organizuju - rekla je Cvijanović i dodala da se u Prijedoru postepeno otklanjanjaju i problemi i nedostaci kada je riječ o školskim objektima.

Ona je dodala da je prilikom nedavne posjete ovom gradu obećala pomoć za sanacija određenih školskih objekata kako bi i seoska područja imala iste uslove u odnosu na gradske sredine.

- Nastojimo punom parom da povežemo raspoložive kapacitete republičkih i gradskih institucija, i da se ti rezultati vide. Imam zaista velika očekivanja kada je riječ o Prijedoru koji ima kapacitet, potencijal, stratešku i geografsku važnost. U Prijedoru prepoznajem opredijeljnost da napravimo dodatne iskorake kako bi poboljšanje osjetio svaki Prijedorčanin - istakla je Cvijanović.

Ona je navela da postoji snažna opredijeljenost gradskih vlasti da vrate Ljubiji sve što je moguće od sadržaja i uslova za život, te da u tome imaju njenu, kao i podršku Vlade Republike Srpske, jer stanovnici Ljubije to zaslužuju.

- Razvijajući Srpsku, vodimo računa da se infrastrukturni projekti realizuju širom Republike i da nijedna sredina ne bude izostavljena. Ljubija u bivšoj zemlji nije bila malo mjesto i njoj treba vratiti sve što je moguće, od sadržaja i izgleda, jer prilično tužno djeluju mnoge stvari koje sam vidjela na licu mjesta - rekla je Cvijanović, navodeći da će gradska i republička vlast zajedno raditi i razvijati Ljubiju.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da su na čelu Prijedora mladi ljudi.

- Prepoznajem tu energiju i upornost u Prijedoru i dajem podršku toj mladoj ekipi i želim da Prijedor osjeti blagodeti dobre, tijesne saradnje između Republike i Grada - istakla je predsjednica Srpske.