latinica  ћирилица
23/04/2021 |  11:33 ⇒ 11:46 | Autor: ATV

Vukanović kritikovao Stanivukovića: Slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce

Istorijska posjeta delegacije Srbije koju je predvodio predsjednik Aleksandar Vučić, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uspio da pretvori u blamažu grada i njegovih građana, izazvala je brojne reakcije od opozicionara do društvenih mreža, piše ATV.
Delegacija Srbije u Banjaluci  (Foto:atvbl.com) -
Delegacija Srbije u Banjaluci (Foto:atvbl.com)

U brojnim kritikama upućenim na račun gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj, najglasniji je bio Nebojša Vukanović, koji je u autorskom tekstu na svom portalu bio više nego oštar prema svom "saborcu".

Kako ATV piše, Vukanović u svom tekstu zamjera Stanivukoviću što je "slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce", a kritikuje gradonačenika zbog kako kaže "prevelike srdačnosti sa Dodikom".

- Nadam se da će gospodin Stanivuković shvatiti i ovu kritiku kao dobronamjernu, da će spoznati gdje griješi i da će promijeniti svoj odnos prema ljudima koji ga podržavaju i sa kojima godinama sarađuje, i da neće, možda nespretno, nesmotreno i nenamjerno, povlačiti poteze kojima će na neki način poniziti i povrijediti saborce, kao što je to uradio danas i prethodnih dana - ističe Vukanović.

Da postoje, kako piše ATV, "problemi u Raju" moglo se i ranije zaključiti, a lažni osmijesi i zajedničke fotografije samo su pokušali da prikriju mnogo dublji problem.

Tako Vukanović, koji se gradonačeniku Banjaluke, uglavnom obraćao sa Draško, u svom tekstu bivšeg narodnog poslanika oslovljava isključivo sa gospodin Stanivuković.

- Ranije sam upozorio gospodina Stanivukovića da mora biti obazriviji i voditi računa da svojim potezima ne ponižava i ne povređuje saradnike i saborce, poigrava se sa ljudima i gleda samo sebe, ali izgleda da nije bilo dovoljno. Da me interesuje neka funkcija do sada bi se za nju izborio, i spreman sam sutra potpisati da ću se povući sa svake kandidature i pozicije ako će to dati rezultat i pobjedu - navodi Vukanović.

Svoj tekst zaključuje tako što kaže da je nažalost, od dodjele Povelje Vučiću najviše, kako ističe, profitirao režim, jer se predsjednik Srbije nije odvajao od Cvijanović, Dodika, Viškovića i Čubrilovića, te time ponovo poslao poruku na čijoj je strani, a namjerno kašnjenje i prekid Svečane akademije, te skandal sa bubicom, iskorišten je da se domaćin ponizi, napadne i stavi u drugi plan".

I na društvenim mrežama korisnici kritikuju ponašanje gradonačenika Banjaluke prilikom obilježavanja Dana grada.

ATV piše da Stanivukoviću najviše zamjeraju unošenje bubice na sastanak sa predsjednikom Srbije, a takav njegov potez nazivaju amaterski i dječiji.