latinica  ћирилица
23/04/2021 |  12:16 ⇒ 12:16 | Autor: SRNA

Uručena odlikovanja prpadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Premijer Srbije Ana Brnabić danas je, povodom 23. aprila - Dana vojske Srbije, uručila odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Premijerka Brnabić uručila odlikovanja (Foto: Vlada Republike Srbije) -
Premijerka Brnabić uručila odlikovanja (Foto: Vlada Republike Srbije)

Na svečnosti u Palati Srbija uručeno je 167 odlikovanja u više kategorija, a ukazom predsjednika Republike od 12. februara, za ispoljenu izvanrednu hrabrost i djelo ličnog herojstva Srebrnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" odlikovani su vojni službenici Saša Bogićević i Nenad Crnogorac.

Brnabićeva je zahvalila pripadnicima vojske za sve što čine, što se posebno vidi u kriznim vremenima kao što su poplave, smetovi, oluje, ali i borba protiv virusa korona.

Prema njenim riječima, pripadnici Vojske Srbije među prvima su dali sve od sebe da se u vrijeme virusa korona osigura bezbjednost granica, bezbjednost stanovništva, a neki od njih položili su svoje živote u toj borbi, prenijeli su beogradski mediji.

- Tokom pandemije se ponovo pokazalo koliko je važno za jednu zemlju i vladu da može u potpunosti da se u svakom trenutku osloni na kapacitete svoje vojske - dodala je Brnabićeva.

Ona je istakla da država ulaže mnogo u poboljšanje statusa pripadnika Vojske Srbije, te ocijenila da se na vojnim vježbama jasno vidi da je vojska sve jača i spremnija.

U ime nagrađenih, pukovnik Vladan Ranđelović zahvalio je za odlikovanja i istakao da će će ona predstavljati podstrek za postizanje još boljih rezultata u izgradnji i jačanju sistema odbrane i bezbjednosti Srbije.