latinica  ћирилица
23/04/2021 |  12:19 ⇒ 12:20 | Autor: SRNA

Za vikend sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost

Vikend će u Republici Srpskoj uglavnom biti sunčan, uz malu do umjerenu oblačnost i najvišu dnevnu temperaturu do 21 stepen Celzijusovih, a od početka naredne sedmice opet će mjestimično biti slabe kiše, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Sutra ujutro biće pretežno vedro ili uz malu oblačnost, na jugu i jugoistoku uz umjerenu oblačnost, a tokom dana uglavnom sunčano.

Јutarnja temperatura vazduha od pet do 10, na planinama od nule, a najviša dnevna od devet do 15, na sjeveru i jugu oko 20 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na jugu slaba do umjerena bura, na momente i pojačana.

U nedjelju, 25. aprila, poslije vedrog i svježijeg jutra, tokom dana će biti sunčano, a poslije podne i uveče očekuje se povećanje oblačnosti.

Јutarnja temperatura od tri do devet, na planinama od nule, a najviša dnevna od 10 do 16, na sjeveru i jugu oko 21 stepen Celzijusov.

U ponedjeljak, 26. aprila ujutro i tokom dana biće oblačno u većini predjela, a poslije podne mjestimično je moguća slaba kiša. Јutarnja temperatura od tri do devet, a najviša dnevna od devet do 15, na jugu oko 19 stepni Celzijusovih.

U utorak, 27. aprila, u toku noći biće mjestimično sa slabom kišom, a ujutro i tokom dana oblačno, opet uz uslove za slabu prolaznu kišu u pojednim krajevima.

Јutarnja temperatura od tri do devet, na planinama od nule, a najviša dnevna od osam do 14, na jugu oko 18 stepeni Celzijusovih.