latinica  ћирилица
23/04/2021 |  13:11 | Autor: SRNA

Topić: Izvinjenje zbog skandala sa "bubicom" delegacijama Srbije i Srpske

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Banjaluke Dragoslav Topić, nakon diplomatskog skandala i afere "bubica" koju je izazvao gradonačelnik Draško Stanivuković, uputio je izvinjenje delegaciji i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te najvišim zvaničnicima Republike Srpske.
Dragoslav Topić - Foto: SRNA
Dragoslav TopićFoto: SRNA

- S obzirom na to da nije uslijedilo izvinjenje gradonačelnika, želim da u ime Gradskog odbora SNSD-a, kao najjače političke partije u gradu, i Republike Srpske uputim izvinjenje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i cijeloj delegaciji Srbije, domaćinima sastanka srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva Miloradu Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i premijeru Radovanu Viškoviću za neviđeni skandal i unošenje sredstava za snimanje i prisluškivanje od strane gradonačelnika na zatvoreni sastanak dvije delegacija - istakao je Topić.

On je naglasio da moguće nesagledive posljedice spriječene zahvaljujući obezbjeđenju predsjednika Dodika i Vučića, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD.

- Iako smo svi svjesni veličine ovog diplomatskog skandala, on nije mogao umanjiti svečanost, kao ni našu opredjeljenost i stav da je Srbija naš najveći prijatelj, a njen predsjednik Aleksandar Vučić od juče i počasni građanin našeg grada. Poštovani predsjedniče Srbije, Vaš Ključ našeg grada zauvijek će moći otključavati vrata Banjaluke - poručio je Topić.