latinica  ћирилица
23/04/2021 |  13:51 ⇒ 13:59 | Autor: SRNA

Deđanski o Stanivukoviću: Nedopustiv čin za bilo kojeg funkcionera

Predsjednik beogradskog Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski ocijenio je kao sramotno i nedopustivo ponašanje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivuković koji je na sastanak zvaničnika Republike Srpske i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića došao sa "bubicom", što daje pravo da se sumnja za koga je snimao.
Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com) -
Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com)

- Zaista se postavlja pitanje bezbednosti i pitanje za koga je on to snimao. Za koga god da je snimao, to je loše. Ako je snimao za neku svoju arhivu, pitanje je šta je hteo time da postigne? Da mu je ostala bubica, da li je možda hteo da isprovocira nekim pitanjem ili nije. To su sad sve pretpostavke, ali daju nam pravo da sumnjamo - rekao je Deđanski za Srnu.

Ili je možda, dodao je Deđanski, Stanivuković snimao za nekog drugog koji je to postavio, želeći da vidi kako se dešavaju sastanci.

- To je nedopustiv čin za bilo kog funkcionera, a pogotovo za tako visokog kao što je gradonačelnik Banjaluke. Vrlo neprimereno, u najmanju ruku da ne budem oštriji, a mogao bih mnogo oštrije da kažem - dodao je Deđanski.

On je ocijenio da je kontradiktorno to što je Stanivuković, kada je uhvaćen, naveo da mu nije niko rekao da treba da skine "bubicu", što pokazuje da je znao da je ima, a ne da mu je slučajno ostala, kao što su poslije saopštili iz njegove pi-ar službe.

- A nosio je kao da snima svečanu akademiju. Pa šta je on? Snimatelj - dodao je Deđanski.

Deđanski je rekao da se nošenje bubuce ne može podvesti pod neiskustvo.

- Pod neiskustvo može da se podvede kada ne poznaješ protokol, pa možda ne znaš da se ponašaš u nekim situacijama, ali sigurno ne i nošenje bubice - rekao je Deđanski.

On je dodao da mu je najsimptomatičniija reakcija Stanivukovića da mu niko nije rekao da to ne smije, da mu nije dao takvu sugestiju.

- To je sramotno, u najmanju ruku - rekao je Deđanski.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izazvao je reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije juče u Banjaluci ušao sa "bubicom" i pokušao da ga snima, ali mu je oduzeta.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je bio ozvučen tokom sastanka sa predsjednikom Srbije, Stanivuković je rekao da mu niko nije dao takvu sugestiju i da nije vrijeme za insinuacije, te da je on srećan zbog sastanka i da "ne vidi zašto jedna bubica smeta".

Iz Gradske uprave Banjaluke je saopšteno da Stanivuković nije pokušao da snima sastanak sa Vučićem, te da je "nakon prve sugestije", gradonačelniku "bubica", koja je "nenamjerno ostala na sakou", skinuta bez ikakvih problema.

- Svi koji su pratili svečanu akademiju mogli su da vide da je gradonačelnik tokom čitave ceremonije imao mikrofon-bubicu na svom sakou u svrhu snimanja videa sa akademije, te isto tako da je sastanak uslijedio odmah po završetku programa, zbog čega bubica nije skinuta na vrijeme - navedeno je iz Gradske uprave.