latinica  ћирилица
23/04/2021 |  14:46 ⇒ 19:30 | Autor: SRNA

Prijedor: Povelja počasnog građanina predsjednici Srpske

Povelja počasnog građanina Prijedora biće dodijeljena predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović zbog značajnog doprinosa i kontinuiranoj podršci rukovodstvu grada i značajnim projektima koji su realizovani u ovom gradu.
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Odluku o nagradama i priznanjima koji se dodjeljuju povodom 16. maja - Dana grada danas su usvojili odbornici Skupštine grada Prijedora.

- S obzirom na to da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović najavila podršku u ostvarenju višegodišnje ideje i potreba naše ustanove da se u našem gradu izgradi još jedan vrtićki objekat, čime bismo imali mogućnosti da primimo dodatnih 200 djece, smatramo da ta podrška mora da ima adekvatan odgovor i sa naše strane - navodi se u obrazloženju.

Za ovaj prijedlog glasalo je 18 odbornika, sedam je bilo uzdržano, a niko protiv.

Nagrada grada, koju prati i novčani iznos od 1.500 KM, biće dodijeljena ljekaru specijalisti Borisu Ćurguzu, infektologu u bolnici "Doktor Mladen Stojanović", za doprinos u radu Gradskog štaba za vanredne situacije i blagovremenog informisanja javnosti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

- Ćurguz se već više od godinu dana nalazi na prvoj liniji odbrane od virusa korona, te počevši od postupka testiranja, savjetovanja i liječenja pacijenata svakodnevno doprinosi da se grad Prijedor nalazi u mnogo povoljnijoj epidemiološkoj situaciji od mnogih gradova u Republici Srpskoj - navodi se u obrazloženju.

Ovaj prijedlog Komisije za nagrade i priznanja usvojen je jednoglasno.

Plaketa grada biće dodijeljena firmi MG Mind iz Mrkonjić Grada za izuzetno ostvarene rezultate na području privrede u Prijedoru.

- MG Mind je, ulažući svoja sredstva u adaptaciju i rekonstrukciju bivše robne kuće "Patrija", riješio višedecenijski infrastrukturni problem grad, oplemenjujući prostor i sam izgled centralne zone grada. Svojom aktivnošću, nakon završetka, otovriće nova radna mjesta čime doprinosi razvoju same lokalne zajednice - navodi se u obrazloženju.

Za ovu odluku bilo je 19 odbornika, šest uzdržanih, a niko protiv.