latinica  ћирилица
23/04/2021 |  16:56 ⇒ 17:06 | Autor: SRNA

Amidžić: Izvinjenje Vučiću, bezobzirno snimati razgovor sa najvišim zvaničnicima

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić uputio je izvinjenje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog diplomatskog skandala i afere "bubica", ističući da je bezobzirno snimati razgovor sa najvišim zvaničnicima i štićenim ličnostima.
Srđan Amidžić (foto:banjaluka.net) -
Srđan Amidžić (foto:banjaluka.net)

Amidžić je u svoje i u ime Banjalučana koje zastupa, osim Vučiću, izvinjenje uputio i srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, te premijeru Srpske Radovanu Viškoviću, zbog neprijatnosti i skandala koji se juče desio u Kulturnom centru Banski dvor.

- Ukoliko već gradonačelnik nema poštovanja i manira, ja imam i želim da se ogradim od ružnih slika koje su juče prijetile da naruše izuzetan dan - rekao je Amidžić.

On je naveo da i u stranci čiji je član vlada identično mišljenje da se juče u režiji gradonačelnika Draška Stanivukovića desio skandal i da se tako nešto treba osuditi.

- Snimati razgovor sa najvišim zvaničnicima i štićenim ličnostima u najmanju ruku je nesmotreno, bezobzirno i za to bi neko trebalo da snosi odgovornost - rekao je
Amidžić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izazvao je reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije juče u Banjaluci ušao sa "bubicom" i pokušao da ga snima, ali mu je oduzeta.