latinica  ћирилица
23/04/2021 |  17:37 ⇒ 17:45 | Autor: SRNA

Putevi finansiraju izgradnju mosta u naselju Česma (VIDEO)

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević izjavio je da će ovo preduzeće preuzeti finansijsku konstrukciju kako bi u banjalučkom naselju Česma bio izgrađen novi most.
Banjaluka - Davor Kostrešević - Foto: SRNA
Banjaluka - Davor KostreševićFoto: SRNA

- Nakon konsultacija i usaglašavanja koje sam danas imao sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske, a u skladu sa jučerašnjom posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučić i sastankom sa državnim vrhom zadovoljstvo mi je da kažem da su `Putevi Republike Srpske` preuzeli obavezu finansiranja mosta koji je već odavno predmet razgovora u ovom dijelu grada - rekao je Kostrešević novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će Јavno preduzeće "Putevi Republike Srpske" finansirati izvođenje građevinskih radova, dodajući da će posebnim memorandumom biti usaglašene obaveze između grada Banjaluka i "Puteva".

Kostrešević je rekao da bi radovi trebalo da počnu nakon završetka izrade projektne dokumentacije i idejnog rješenja, te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, što je obaveza grada.

On je dodao da je prema uvidu u idejni projekat riječ o mostu raspona oko 150 metara sa dvije saobraćajne trake širine po 3,5 metra, sa pješačkim stazama i biciklističkim stazama sa obje strane.

Kostrešević je rekao da će most biti izgrađen oko 50 metara uzvodno uz lokaciju starog mosta koji je porušen u poplavama 2014. godine.

On je dodao da je, na nivou idejnog rješenja, riječ o investiciji vrijednoj od pet miliona KM pa čak do približno sedam miliona KM, u zavisnosti od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

- Mislim da je iznos oko pet miliona KM vezan za izgradnju mosta, a oko dva miliona KM za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koji su u nadležnosti grada Banjaluka - rekao je Kostrešević.

On je naveo da je investicija veoma kompleksna i da se finansijska konstrukcija sastoji iz više djelova.