latinica  ћирилица
23/04/2021 |  18:50 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Prijedor: Odbornici protiv ostavke direktora Doma zdravlja (VIDEO)

Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu danas prihvatili prijedlog o razrješenju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Slobodana Јavora.
Dom zdravlja Prijedor - Foto: nezavisne novine
Dom zdravlja PrijedorFoto: nezavisne novine

Ova tačka u dnevni red uvrštena je jutros na početku zasjedanja na prijedlog samog Јavora, koji je i odbornik u Skupštini grada.

Niko od odbornika nije glasao za ovaj prijedlog, 19 je bilo protiv, a šest uzdržano.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Goran Velaula rekao je da je ishod glasanja pokazao da ni opozicija nije bila za smjenu direktora i da je u ovakvoj situaciji potrebno sačekati rezultate istrage, a ne prejudicirati ishod.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević ukazao je da Dom zdravlja Prijedor ima sve uslove za održavanje hladnog režima za očuvanje vakcina, sve propisane procedure, uključujući i postupanje prilikom nestanka struje ili kvara uređaja i da je očigledno da je zakazao ljudski faktor i da neko za to mora biti odgovoran.

- Mi o tome nismo dobili informaciju jer je istraga u toku, a bez toga i konkretnih detalja logično je da prilikom glasanja budemo uzdržani - rekao je Predojević.

Јavor je rekao da ne može iznositi informacije i detalje jer je istraga u toku, te da je iz moralnih razloga ponudio svoju ostavku na konferenciji za medije dan nakon što je utvrđeno da je došlo do prekida hladnog lanca.