latinica  ћирилица
23/04/2021 |  20:32 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Za postupak Stanivukovića nema opravdanja (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u emisiji Aktuelno naše televizije, da za skandala koji je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na sastanku najvišeg rukovodstva Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nema opravdanja.
Delegacije Srpske i Srbije (foto: A. Čavić) -
Delegacije Srpske i Srbije (foto: A. Čavić)

- Da li je u pitanju, opet neka predstava, a predstava očito nije, jer je bilo riječi o sastanku državnog vrha dvije zemlje - rekao je Dodik.

Smatra da je to namjerno urađeno da bi se skrenula pažnja na Stanivukovića.

- To ne daje rezultate i to se tako ne radi - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da su sa razlogom predložili najveće priznanje Grada Banjaluke za Vučića, koji je to zaslužio ne samo u Banjaluci nego u čitavoj Republici Srpskoj gdje je pomagao da se riješe mnogi problemi.

- Dočekati čovjeka tog kapaciteta značilo je da na ozbiljnom nivou možemo da razgovaramo o budućim projektima, a nama se desilo da smo nakon tog skandala u kome je obezbjeđenje primijetilo da se nešto neprimjereno radi, izgubili tu atmosferu - rekao je Dodik.

Poslije tog incidenta, tvrdi Dodik, razgovor nije ličio ni na šta.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izazvao je reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije juče u Banjaluci ušao sa "bubicom" i pokušao da ga snima, ali mu je oduzeta.