latinica  ћирилица
23/04/2021 |  21:54 ⇒ 24/04/2021 | 00:25 | Autor: RTRS

Dragan Stojković Piksi za RTRS: Patriotizam mora da se vidi (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u intervjuu za našu televiziju naglašava da je duh patriotizma veoma važan za atmosferu, ali i igru nacionalnog tima.
Intervju - Dragan Stojković Piksi - Foto: RTRS
Intervju - Dragan Stojković PiksiFoto: RTRS

Piksi je rekao da je na mjestu selektora da prenese svoje znanje i iskustvo na igrače.

- Јa sam vrlo fokusiran na svoj posao, fudbalsko znanje je veoma važno. Sve te neke elemente želim da prenesem svojim igračima, zbog toga sam na ovom mjestu. Ono što želim i što hoću da usadim igračima je ta želja za pobjedom i želja za go više - rekao je Stojković.

Dodao je da je već nešto sa selekcijom urađeno ali da je to samo početak i da najbolje tek dolazi. Kao trener od igrača očekuje da se u njima probudi taj patriotski duh i da to mora da se vidi.

- Sa profesionalne strane od igrača očekujem taj maksimum, a sa druge strane saznanje da nosiš dres Srbije, saznanje da imaš taj grb na grudima, saznanje da gledaš tu zastavu dok se vijori dok himna svira. E, to je nešto što mora da se probudi u ljudima. To je taj patriotski duh i tu ne može niko da folira i ne može niko da kaže, e pa ja nisam baš. Ako nisi, nećeš ni biti tu. Ili će vas biti ili vas neće biti.

Naglasio je da patriotizam mora da se vidi.

- Ljudi su imali prilike da me dobro zapamte. Činjenica da se ja nisam predavao nikada i nisam nikada priznavao poraz. Јednostavno poraz je dio posla i kad se izgubi utakmica čeka se taj vikend, subota ili nedjelja, što prije da dođe ta sljedeća utakmica da bi se utisak popravio i da bi se rezultat popravio - dodao je Stojković.

Istakao je da to insistira i sada kao trener od igrača, da daju posljednji atom snage, da nema predaje i da ta riječ ne postoji u njihovom rječniku.

Stojković kaže da Srbija ima majstore fudbala i da će ih uvijek imati.

- Fudbal će uvijek biti lijepa igra i majstori fudbala će uvijek davati taj začin koji je jako potreban. Imamo majstore fudbala i uvijek ćemo ih imati i to se nikada neće izgubiti - istakao je Dragan.

Poručio je da će se reprezentacija Srbije truditi i dati sve od sebe i da navijači ne gube nadu.

- Daćemo sve od sebe da dođemo do svog cilja, a cilj je Svjetsko prvenstvo - zaključio je Stojković.

Osvrnuo se i na veoma aktuelnu temu, formiranje Superlige, za koju tvrdi da za cilj ima da se od bogatog postane još bogatiji. Rekao je da nedostaje solidarnosti koja uvijek treba da je na prvom mjestu u fudbalu i da će se fudbal igrati bez obzira na to osnovana Superliga ili ne.

- Fudbal će se igrati i dalje osnovali oni tu Superligu ili ne. Bojim se da će navijači, koji su veoma važan faktor ako ne i najvažniji kada je fudbal u pitanju biti jako ogorčeni i mislim da im se neće svidjeti ova ideja - istakao je Stojković.

Naveo je da će UEFA morati da pokaže smjelost, hrabrost da se uhvati u koštac sa ovom problematikom i da donese mjere i kazne.

- To im je posao i da moraju da stave do znanja ko je glavni i da sankcionišu one koji misle da mogu sve - rekao je Stojković i dodao da je to ono što se od UEFE i očekuje.