latinica  ћирилица
24/04/2021 |  18:48 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Cvijanović: Nema opravdanja za skandal (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nema opravdanja za skandal koji se dogodio za vrijeme posjete delegacije Srbije Banjaluci, te da, kao predsjednik Republike, i te kako treba da kritikuje svakog ko nanese bruku i sramotu Banjaluci i Republici Srpskoj.
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- Izvinjavam se svima koji su doživjeli neprijatnost i nadam se da takvo lice i tako nešto više niko u Srpskoj neće pokazati - izjavila je predsjednica Republike komentarišući unošenje bubice na sastanak rukovodstva Srpske i Srbije.

- Ono što se tad desilo je bila velika blamaža i džaba je objašnjavati stvari na taj način. Da li je u pitanju bilo nezrelo, nedoraslo ponašanje, da li je bila zloupotreba jednog događaja ili neiskustvo, pa ne znate šta znači format tog sastanka, ili mislite da treba da vam posluži samo da bi ste izradili neki video klip i pustili neku svoju objavu na družtvenim mrežama, je žalosno - naglasila je Cvijanović.

Posljednji događaji u Banjaluci, kaže Milorad Dodik, pokušaj je opozicije da održi priču da je Banjaluka grad – slučaj.

- Umjesto da smo kroz atmosferu koja je bila napravljena obezbjedili dodatnih nekoliko desetina miloona maraka za Banjaluku, sastanak nakon razotkrivanja te bubice je ličio ni na šta - istakao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Stevica Deđanski kaže – posjeta državnog vrha Srbije Srpskoj trebalo je da pokaže nikada bolje odnose, a pretvorilo se u, kako navodi, pokušaj prisluškivanja. Smatra da je do toga došlo ili zbog potencijalnog korištenja tako snimljenog materijala u političkoj borbi Draška Stanivukovića , ili za tuđe potrebe.

- I jedno i drugo je katastrofalno za interese srpskog naroda i Republike Srpske, a i neprimjereno i sramotno da bilo koji državnik, a gradonačelnik najvećeg grada i jeste neka vrsta državnika, da se tako ponaša - naglasio je Stevica Deđanski, presjednik Centra za razvoj međunarodne saradnje iz Beograda.

Bivši jugoslovenski obavještajac Božidar Spasić istakao je da bi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković morao da podnese ostavku zbog međunarodnog skandala koji je izazvao.

- Takve bubice se nikada ne nose na sastanke. To nije pitanje protokola, to je pitanje bezbjednosti i nijedna služba na svijetu ne bi dozvolila da neko uđe na sastanak i da sa njegovim predsjednikom razgovara, a da pri tom ima bubicu koja direktno nekome trećem ili četvrtom, nekome možda u vazduhu ili u zemlji, prenosi taj razgovor - rekao je Božidar Spasić, bivši jugoslovenski obavještajac.

Advokat Goran Petronijević ocijenio je da, to što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije u Banjaluci ušao sa "bubicom" i pokušao da snima, predstavlja skandal i krajnje nepoštovanje prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Iz Gradske uprave ranije su saopštili da gradonačelnik nije imao plan niti namjeru da snima sastanak.