latinica  ћирилица
25/04/2021 |  16:50 | Autor: SRNA

Prvi turisti iz Rusije slijeću sutra na tivatski Aerodrom

Avion kompanije "Ural Erlajns" sutra će, nakon dužeg vremena, dovesti ruske turiste u Crnu Goru, što će veoma povoljno uticati na predstojeću sezonu i dati novi vjetar u krila i ostalim ruskim kompanijama, ocijenili su iz preduzeća "Aerodromi Crne Gore".
Aerodrom Tivat (Foto: panoramio.com) -
Aerodrom Tivat (Foto: panoramio.com)

U saopštenju je navedeno da je tivatskom Aerodromu za sutra potvrđen let iz Moskve te ruske avio-kompanije, a da će na crnogorske aerodrome u narednim mjesecima slijetati i avioni iz Rusije, Ukrajine, Švajcarske, Luksemburga, Poljske, Češke.

Projekcije "Aerodoma" su da će ove godine podgorički aerodrom ostvariti 50 odsto prihoda u odnosu na rekordnu 2019. godinu, dok očekuju da će tivatski biti na nivou od 60 odsto.

Iz "Aerodroma" su podsjetili da je pandemija razorno djelovala na svjetsku avio-industriju i drastično smanjila broj letova u svim zemljama koje su njime pogođene, prenosi RTCG.

- Isto je zadesilo i Crnu Goru pa, iako ne možemo uticati na spoljašnje okolnosti, pokušavamo da uradimo šta je do nas, pregovaramo sa avio-kompanijama da opet lete ka našoj zemlji i neke od njih saobraćaju već mjesecima - rekli su iz "Aerodroma".

Na podgorički aerodrom trenutno dolaze avio-kompanije iz Beograda /"Er Srbija"/, Istanbula /"Turkiš erlajns"/, Beča /"Austrijan erlajns"/, Dortmunda /"Viz er"/, Luksemburga /"Luks er"/, Kijeva /"Vajnd rouz"/, dok je na tivatskom aerodromu trenutno aktuelna linija Beograd-Tivat-Beograd kompanije "Er Srbija".

- Nakon dugih i izazovnih pregovora, jako smo ponosni što smo uspjeli da na naše aerodrome slijeće poznata evropska avio-kompanija `Luks er`. Dva puta sedmično naši građani imaju priliku da posjete srce Evrope, a mi u Crnoj Gori da dočekamo strane goste, kao i veliki broj naših građana koji žive u dijaspori Velikog vojvodstva - naveli su iz "Aerodroma Crne Gore".

Oni su podsjetili da linija između Luksemburga i Tivta počinje od 15. maja, što bi trebalo da doprinese turističkoj sezoni i boljem povezivanju zemalja a od sredine maja očekuju otvaranje linije Podgorica-Cirih /"Čer erlajns"/, dva puta sedmično.

- Na Aerodromu "Tivat" očekujemo dolazak "Luks era", švedskog "Edelviz era", "Bis erlajnsa" /ukrajinska čarter i niskobudžetna kompanija/, "Norvajn erlajns" iz Rusije", precizirali su iz "Aerodroma Crne Gore".

Iz kompanije su objasnili da dolazak avio-kompanija najprije zavisi od epidemiološke situacije i u Crnoj Gori i u zemlji iz koje dolaze i da nije očekivano, a ni moguće, da do suzbijanja kovida 19 ni Crna Gora, ili bilo koja druga zemlja, obnovi vazdušni avio-saobraćaj u punom kapacitetu kakav je postojao prije pandemije.