latinica  ћирилица
29/04/2021 |  11:03 ⇒ 11:35 | Autor: SRNA

Dodik čestitao na potpisanom ugovoru za gradnju dionice auto-puta 5C

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas predstavnicima preduzeća Autoputevi Republike Srpske i Integral inženjering na potpisanom ugovoru o projektovanju i izgradnji auto-puta na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, na pravcu od Rudanke do Putnikovog brda.
Dodik sa predstavnicima preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i "Integral inženjering" - Foto: SRNA
Dodik sa predstavnicima preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i "Integral inženjering"Foto: SRNA

Dodik je potpisnicima ugovora čestitao po završetku konferencije za novinare, na kojoj je istaknuto da je riječ o izuzttno značajnom projektu čija je ugovorena vrijednost radova 93.719.409 evra.

Rok za završetak radova je tri godine, a projekat će biti finansiran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i bespovratnim sredstvima Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Riječ je o dionici dugoj oko šest kilometara, koju karakteriše nekoliko zahtjevnih objekata, kao što je most preko rijeke Bosne, vijadukt, nadvožnjak, usjek i dva tunela.

Potpisnicima je čestitao i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, koji je istakao da je ovo važan dan za Republiku Srpsku, koja pokazuje svoj kapacitet u želji i nastojanju da izgradi i vlastitu mrežu auto-puteva.

- Potpisan je ugovor za izgradnju dionice druge faze Koridora 5C. Ovdje su odobrena i bespovratna sredstva EU od 38 miliona evra - rekao je Ćorić novinarima.

Ćorić je istakao da je značaj ovog potpisivanja i u tome što je izvođač domaća kompanija, što znači da će biti uposleni kapaciteti Republike Srpske.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.