latinica  ћирилица
29/04/2021 |  11:05 ⇒ 11:33 | Autor: SRNA

Patrijarh Porfirije: Crkva se angažuje na uspostavljanju punog uzajamnog povjerenja

Srpska pravoslavna crkva zalaže se i angažuje na uspostavljanju punog uzajamnog povjerenja, kao i ravnopravan položaj i saradnju svih naroda u regionu i s tim ciljem očekuje podršku svih regionalnih državnih institucija, rekao je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije na sastanku sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem.
Patrijarh Porfirije i Vladimir Božović (foto: spc.rs) -
Patrijarh Porfirije i Vladimir Božović (foto: spc.rs)

Ključna tema razgovora patrijarha Porfirija sa Božovićem bila je vezana za iznalaženje što boljih mogućnosti za unapređenje odnosa i saradnje dvije bratske države na korist svih naroda, crkava i vjerskih zajednica, objavljeno je na sajtu SPC.

Tokom jučerašnjeg prijema u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, Božović je čestitao patrijarhu Porfiriju ustoličenje u tron Svetog Save i uručio mu panagiju koju je srpskom prvojerarhu poklonio patrijarh carigradski Vartolomej, navodi se u saopštenju.

- Ambasador /Srbije u Crnoj Gori/ je zahvalio patrijarhu Patrijarhu na očinskim savjetima kojima je posvjedočio veliku ljubav kako prema svom narodu, tako i prema drugim narodima, rukovodeći se biblijskim načelom da smo svi zajedno djeca Božja - ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na kraju srdačnog susreta Njegova svetost ambasadoru Božoviću i njegovoj porodici poželio da predstojeći veliki praznik Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista proslave u zdravlju i svakom dobru.