latinica  ћирилица
29/04/2021 |  12:21 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

Otvoren stečaj u kompaniji Slobomir

Bijeljinski Okružni privredni sud donio je danas odluku o otvaranju stečaja nad kompanijom Slobomir u Bijeljini koja firmi Pavgord iz Foče duguje četiri miliona maraka, rekao je Srni advokat Miloš Stevanović, koji zastupa Pavgord.
Kompanija Slobomir - Foto: ilustracija
Kompanija SlobomirFoto: ilustracija

- Prethodni stečajni upravnik je ustanovio da su ta dugovanja prema svim povjeriocima više od 10 miliona maraka - naveo je Stevanović.

Prema njegovim riječima, kompanija Slobomir je prešla na upravljanje Okružnog privrednog suda Bijeljina i stečajnog upravnika Marka Krsmanovića koji će od danas voditi računa o cjelokupnoj imovini i nastojati da naplati sva potraživanja.

Advokat je naveo da je kompanija Slobomir vlasnik nekretnina, televizije Slobomir, kompleksa u izgradnji Akva siti, kao i drugih povezanih pravnih lica, a ima i akcije Naše banke.

- Očekujemo da stečaj bude kvalitetan, kao što je bio slučaj sa Žitoprometom u Bijeljini, koji je najbolji pokazatelj da stečajni postupak može firme vratiti u život - istakao je Stevanović.

On je rekao da nekadašnji gigant mlinske industrije u Semberiji Žitopromet nastavlja rad i oko 40 zaposlenih radi na rekonstrukciji postrojenja kako bi spremno dočekali otkup poljoprivrednih proizvoda, za šta je investitor Pavgord obezbijedio sredstva.

- Naš cilj je da nastavimo sa snabdijevanjem tržišta pekarskim proizvodima i poljoprivrednim premiksima, a ukupna investicija u Žitopromet će samo ove godine biti 20 miliona maraka - naveo je Stevanović.