latinica  ћирилица
29/04/2021 |  12:32 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

Banjaluka: Završena sezona grijanja

Banjalučke Eko toplane završile su najuspješniju sezonu grijanja do sada koja je zbog niže temperature trajala do 27. aprila.
Eko toplane Banjaluka (foto: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka) -
Eko toplane Banjaluka (foto: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka)

Ovo je četvrta sezona grijanja od kako Eko toplane obavljaju ovu komunalnu djelatnost, a koja je počela 12. oktobra prošle godine, saopšteno je iz Eko toplana.

U saopštenju se navodi da je prosječna temperatura bila niža za dva stepena Celzijusova u odnosu na prošlu sezonu grijanja, pa je i potrošnja energenta bila veća.

U ovoj sezoni Eko toplane proizvele su 203.971 megavat-čas energije ili 14 odsto više nego u prethodnoj, dok je broj reklamacija od korisnika znatno smanjen.

Kod 0,8 odsto od ukupnog broja korisnika zabilježena je niža temperatura od propisane, na osnovu čega su ovim potrošačima odobrene bonifikacije.

Gubici na mreži smanjeni su za 2,2 odsto u odnosu na prošlu sezonu.

U saopštenju se navodi da su, iako suočeni sa teškom situacijom izazvanom pandemijom virusa korona, Eko toplane uspjele da u pauzi između dvije sezone obave planirani remont proizvodnih postrojenja i sanaciju distributivne mreže, da bi na vrijeme bili spremni za početak isporuke toplotne energije, a na vrijeme je bio obezbijeđen i energent.

U predstojećem periodu slijedi i sanacija distributivne mreže, a u toku je nabavka energenta za sezonu grijanja 2021/2022. godine, dodaje se u saopštenju.