latinica  ћирилица
29/04/2021 |  13:22 ⇒ 13:22 | Autor: SRNA

Lučić posjetio srpsku porodicu na Ilidži kojoj se otima imovina

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić rekao je da se srpskoj porodici Stjepić u federalnoj opštini Ilidža krši pravo na imovinu i apelovao na sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema.
Lučić posjetio porodicu Stjepić - Foto: RTRS
Lučić posjetio porodicu StjepićFoto: RTRS

Lučić je posjetio danas srpsku porodicu Stjepić koja već 12 godina vodi pravnu bitku za zaštitu svoje imovine na kojoj je preduzeće Autoceste FBiH jutros nastavilo radove, uprkos odlukama suda u korist ove porodice.

- Nakon presude Kantonalnog suda u Sarajevu kojom se odbija tužba preduzeća Autoceste FBiH u predmetu potpune eksproprijacije nekretnina, ovo preduzeće je jutros na teren pozvalo pripadnike Sekjuritija. Došli su i pripadnici policije i uprkos presudama suda nastavljeni su radovi na imovini porodice Stjepić - saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Lučić apeluje na sve nadležne institucije da se uključe u rješenje ovog problema jer je evidentno da je riječ o flagrantnom kršenju osnovnog ljudskog prava - prava na imovinu koje je zagarantovano Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

Foto: RTRS

- Čemu se mogu nadati preostali malobrojni Srbi u ovoj opštini ako se ne poštuju ni odluke suda i ako se nasilnički otima i uništava srpska imovina? - upitao je Lučić.

Porodica Stjepić, koja se sinoć obratila Lučiću, već 12 godina vodi pravnu bitku za zaštitu svoje imovine i bez obzira što su sve dosadašnje odluke sudova presuđene u njihovu korist, njihova imovina se kontinuirano uništava i otima.

Obraćali su se svim nadležnim institucijama i organima tražeći zaštitu osnovnih ljudskih prava, ali, nažalost, svuda su nailazili na zatvorena vrata.