latinica  ћирилица
29/04/2021 |  14:07 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

Vučić: Kompromis jedino rješenje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd za otvoreni dijalog sa Prištinom, a da je kompromis jedino rješenje.
Aleksandar Vučić - Foto: Novosti.rs
Aleksandar VučićFoto: Novosti.rs

- Mi smo otvoreni za dijalog, druga strana nije, ali valjda će se i to promijeniti. Kompromisno rješenje je moguće rješenje, a ne da se traži od Srbije da prizna sopstveno poniženje - rekao je Vučić nakon otvaranja dijela obilaznice oko Beograda.

On je povodom izjave specijalnog izvjestioca EU Viole fon Kramon da posljednji non-pejper predviđa uspješno rješavanje pitanja Kosova i Metohije rekao da se dodatno zabrinuo znajući njeno djelo i razmišljanja.

- Komplikovano je sve to, ali ne bih sada o tome govorio, jer imam neke dodatne strahove koje ne bih da iznosim u javnost... Plašim se da je objavljivanje non-pejpera bila smišljena strategija u određenim krugovima koji su po pitanju Kosova i Metohije mnogo bliži stavovima Prištine, nego Beograda, u taktičkom smislu - rekao je Vučić.

Specijalni izvjestilac EU za Kosovo i Metohiju Viola fon Kramon izjavila je da bi status Јužnog Tirola u Austriji mogao da bude uspješan model za sjeverni dio Kosova i Metohije, ali da bi morao da uzme u obzir specifičnosti situacije na terenu.