latinica  ћирилица
29/04/2021 |  16:05 ⇒ 16:06 | Autor: SRNA

Cvijanović: Vaskrs da bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom predstojećeg Vaskrsa Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima i poželjela da najveći hrišćanski praznik bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem Vam najiskrenije čestitke. Privrženi i vođeni Hristovim blagoslovom, uz razumijevanje i poštovanje različitosti, nalazimo snagu da jačamo zajedništvo, pružamo podršku i iskreno saosjećamo jedni sa drugima - navela je Cvijanović.

Ona je poželjela da praznik Hristovog vaskrsenja, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja i nedaća današnjice, putokaz u bolje sutra, a ključne hrišćanske vrijednosti kao što su ljubav, solidarnost i tolerancija, da budu naše vodilje.

- Uz najbolje želje da naredne praznične dane provedete u dobrom zdravlju, duhovnom miru i spokoju, dijeleći radost Vaskrsa sa svojim najbližima, pozdravljam Vas sveradosnim pozdravom: Hristos voskrese - vaistinu voskrese! - navedeno je u čestitki Cvijanović.

Srpska pravoslavna crkva u nedjelju, 2. maja, obilježava najveći hrišćanski prazni