latinica  ћирилица
29/04/2021 |  18:24 ⇒ 18:35 | Autor: Agencije

I UEFA bojkotuje društvene mreže

UEFA će se ovog vikenda pridružiti engleskim fudbalerima, klubovima i organizacijama u bojkotu društvenih mreža u znak protesta protiv zloupotrebe na internetu.
UEFA - Foto: TANЈUG
UEFAFoto: TANЈUG

Prekid rada na društvenim mrežama započeće u petak popodne i trajaće do ponedjeljka uveče, a odnosi se i na utakmice polufinala Ženske lige šampiona koje organizuje UEFA.

Bojkotu koji predvodi fudbalska organizacija će se pridružiti i engleski kriket i ragbi klubovi i Britanska teniska asocijacija, prenosi AP.

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin pozvao je prošle nedjelje 55 članica federacije da podnesu formalne žalbe na neprihvatljive tvitove ili poruke.

- Dosta nam je kukavica koje se kriju iza anonimnosti kako bi promovisali svoje štetne ideologije - rekao je Čeferin prošle nedjelje u švajcarskom Montreu.

UEFA je ranije postupala u slučajevima zloupotrebe na internetu u kojima su igrači kritikovali zvaničnike na utakmicama, pa su tako Nejmar i Serž Orije posljednjih sezona propuštali utakmice Lige šampiona zbog uvredljivih komentara o sudijama na društvenim mrežama.