latinica  ћирилица
30/04/2021 |  12:46 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Budite uz cjelodnevni Vaskršnji program RTRS! (VIDEO)

Ekipa Zabavnog programa RTRS-a, uprkos situaciji izazvanoj virusom korona, i ove godine priprema bogat cjelodnevni Vaskršnji program.
Radost Vaskrsa - Foto: RTRS
Radost VaskrsaFoto: RTRS

Građani Republike Srpske na vaskršnje jutro već od 7.00 časova moći će da uživaju u mnoštvu priloga sa toplim pričama, te dobroj narodnoj pjesmi tokom emisije Vaskršnje vikend jutro. Voditelji u studiju, Sanja Popović i Sandra Đukanović, gledaoce će voditi kroz šarenilo vaskršnjih boja i običaja. Uključićemo i naše reporterske ekipe iz većih gradova Srpske i saznati kako se proslavlja Vaskrs u Srpskoj.

Nakon snimka vaskršnje liturgije gledaoce očekuje priča o jednom od najposjećenijih manastira u regionu, koju je pripremila urednica Religijskog programa, Žana Vukosavljević, o manastiru Tumane.

Od 12.30 časova, počinje vaskršnji program, emisija Radost Vaskrsa, a domaćini u studiju, već po tradiciji, biće Verica Kalaba i Srđan Radanović. U sedmočasovnom programu njih dvoje putovaće po cijeloj Republici Srpskoj i regionu, a sve iz autentičnog etno sela, koji će im služiti kao studio. Riječ je o etno selu Ljubačke doline, koje je svojevrsni muzej etno baštine ovih krajeva. Za svoje gledaoce spremaju najzanimljivije i najatraktivnije priče, a tiču se najvećeg hrišćanskog praznika.

Da ne otkrivamo sve, pomenućemo samo neke: priču o crkvama koje mogu da se transportuju, o kući, koja može se okreće, o kuvanom jajetu iz inkubatora...

Donosimo vam najskuplju priču u kojoj je jedan gram sira vrijedan skoro kao gram zlata, upoznaćemo farmu jelena lopatara sa Ozrena, detalje o čuvenom trebinjskom Kamenom mostu, pričo o Šarganskoj osmici, koja je kao karika koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju.

Biće prikazano i mnoštvo drugih, zanimljivih priča.

Uz orkestar Perice Јaćimovića najljepše narodne pjesme za gledaoce će izvoditi Merima Njegomir, Čeda Marković, Јasna Đokić, Dejan Tejovac, Maja Tatić...

Iz studija pod otvorenim nebom zabavljaće vas kulturno umjetnička i pjevačka društva te još mnogi gosti koji brižno čuvaju srpske običaje. Pravićemo pogaču i pite ispod sača, ali i brojne specijalitete koji se vežu za našu tradicionalnu kuhinju.

Pripremamo i mnoštvo poklona za sve naše gledaoce!

Možete nam pisati i na mejl adresu: vaskrs@rtrs.tv

Budite uz cjelodnevni Vaskršnji program Radio televizije Republike Srpske! Slavimo Vaskrs, slavimo porodicu!