latinica  ћирилица
30/04/2021 |  14:46 ⇒ 14:48 | Autor: SRNA

Pašalić: Nelegalnim pojavama u šumarstvu stati u kraj

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da je važno da institucije rade svoj posao i da se nelegalnim pojavama u šumarstvu stane u kraj.
Boris Pašalić - Foto: SRNA
Boris PašalićFoto: SRNA

Pašalić je pozdravio podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv lica koja su osumnjičena da su činjenjem više krivičnih djela oštetila Šumsko gazdinstvo Borja iz Teslića za više od milion KM, te poručio da je dobro to što se procesuiraju oni koji su učestvovali u nelegalnim radnjama.

- Dobro je da je krenuo postupak. Pošto su to pitanja koja se tiču pravosuđa, nema smisla komentarisati ili pretpostavljati kakav će biti konačan ishod. Važno je da institucije rade svoj posao i da se takvim pojavama u šumarstvu stane u kraj - rekao je Pašalić u Gornjim Kadinjanima kod Laktaša.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije nekoliko sedmica formirala posebno tijelo koje se bavi pitanjima u Šumama Republike Srpske, kao i da je prije desetak dana izvršena smjena i da su postavljeni stručni ljudi u 12 šumskih gazdinstava.

- Tako ćemo i nastaviti. Krajem godine kada vidimo kako su poslovala šumska gazdinstva i gdje god bude negativan finansijski rezultat, bez obzira na razloge, ići će se na smjene, jer krajnje je vrijeme da se svi uozbiljimo - naveo je Pašalić.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su juče Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izvještaj protiv sedam lica zbog osnovane sumnje da su činjenjem više krivičnih djela - nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjestan rad u službi, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pustošenje šuma, nanijeli štetu preduzeću Šume Srpske sa sjedištem na Sokocu, odnosno ŠG Borja u Tesliću.