latinica  ћирилица
30/04/2021 |  16:04 ⇒ 16:05 | Autor: RTS

Krajinović pao u finišu, drama i maraton u Minhenu pripali Štrufu

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na ATP turniru u Minhenu u četvrtfinalu, pošto je u dramatičnom meču izgubio od domaćeg igrača Јan-Lenarda Štrufa. Krajinović je mogao da pobijedi u duelu koji je trajao skoro tri sata, ali je poražen rezultatom 6:4, 4:6, 7:6 (7-3).

Filipu nije prijalo što je preskočio prva dva meča jer je na startu turnira bio slobodan kao četvrti nosilac, dok mu je drugo kolo bez borbe predao Јanik Hanfman.

Krajinović je u prvom setu propustio nekoliko brejk prilika i za to je surovo kažnjen, pošto je u 10. gemu pretrpio brejk, kojim je ujedno i izgubio set.

Međutim, odlično je odgovorio u drugom – taj dio igre započeo je serijom od četiri gema, uz dva napravljena brejka, prije nego što je ušao u probleme.

Štruf je vratio jedan brejk, kod rezultata 5:3 imao i šansu da uhvati potpuni rezultatski priključak, samo što je sada Filipov servis bio na nivou.

Dobio je još jedan gem i izborio odlučujući set.

Drama je dostigla vrhunac tada jer igrači nisu mogli da zadrže svoj servis i brejkovi su se ređali kao na traci. Čak šest je viđeno, a posljednjim je srpski "reket broj 2" uspei da ostane u životu i izbori egal u završnici.

U 10. gemu je Krajinović spasao dve meč lopte rivala, ali je pao u taj-brejku i omogućio Nijemcu da teren napusti kao pobjednik.

On će se u sljedećem kolu boriti sa pobjednikom meča Aleksander Zverev – Ilja Ivaška.

ATP turnir iz serije 250 u Minhenu igra se za nagradni fond od 419.470 evra.