latinica  ћирилица
30/04/2021 |  18:54 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Akcija prikupljanja pomoći za izgradnju kuće porodici Pajić (VIDEO)

Povodom vaskršnjih praznika, Udruženje žena iz Milinog Sela kod Lopara obradovalo je socijalno ugrožene porodice, bolesne i nemoćne, paketima sa namirnicama i sredstvima za higijenu.
Porodica Pajić - Foto: RTRS
Porodica PajićFoto: RTRS

Ovo udruženje pokrenulo je i akciju prikupljanja pomoći za izgradnju kuće tročlanoj porodici Pajić iz sela Mrtvica. Prošle godine uz pomoć Vlade Republike Srpske i humanih ljudi, za tri mjeseca izgrađena je kuća porodici Medić.

U trošnoj kući bez vode i kupatila u dvije male prostorije 55-godišnji Radislav Pajić živi sa dvojicom sinova. Kuću, koju je izgradio njegov djed od pruća i blata daleke 1937. godine, renovirao je prije 26 godina, jer od rudarske plate nije mogao sagraditi novu.

Već 2,5 godine ne radi jer je obolio od artritisa, a primanja od 300 maraka ne mogu pokriti ni troškove liječenja.

Dvorište će uskoro biti pretvoreno u gradilište. Pomoć su najavile neke građevinske firme i Udruženje Majevičana iz Švajcarske .

Zahvaljujući Fondaciji princeze Katarine Karađorđević, RiTE Ugljevik i M:tel -u koji je tokom marta aktivirao humanitarni broj, humanitarnim paketima ovo udruženje obradovalo je 60 socijalno ugroženih, bolesnih i starih lica u Loparama.

Pojedinačna vrijednost paketa je 100 maraka. Udruženje žena Milinog sela od 2017 godine sprovodi humanu misiju. Svaki osmijeh nevoljnika ili porodice koja dobije uslovan krov nad glavom, neprocjenjiva je nagrada i vjetar u leđa da nastave ovim putem.