latinica  ћирилица
01/05/2021 |  09:31 ⇒ 10:23 | Autor: RTRS

Cvijanović: Borba za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, uputila je čestitku svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj, upućujem srdačne čestitke. Prvi maj, praznik rada, predstavlja simbol borbe za radnička prava i radničku solidarnost i podsjeća na istorijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka koji svojim časnim i poštenim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici - navodi s eu čestitki predsjednice Srpske.

Cvijanović je istakla da Republika Srpska i njene institucije, u drugoj godini pandemije, uporedo sa mjerama za odbranu javnog zdravlja, vode jednako izazovnu borbu za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta.

- Za ostvarivanje važnog cilja, kao što je unapređenje materijalnog položaja radnika, neophodna je funkcionalna i stabilna Republika, koja ima kapacitet da odgovori na izazove koje nameće pandemija virusa korona, kao i partnerski odnos sa socijalnim partnerima i privrednom zajednicom. U uvjerenju da ćemo poslije prevazilaženja ovog teškog perioda, svjedočiti daljem poboljšanju životnog standarda svih građana Republike Srpske, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada i srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki predsjednice Srpske.