latinica  ћирилица
01/05/2021 |  13:21 ⇒ 13:22 | Autor: B92

Vučić: Srbija dobija fabriku PCR testova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju.
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram) -
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram)

On je najavio i gradnju fabike za PCR testove.

- Mogu da vam kažem da ćemo napraviti i fabriku za PCR testove čime ćemo problem testiranja riješiti zauvijek - napominje Vučić.

Dodaje da bolest neće da ode tek tako, ali da će biti i drugih virusa, i zato su ulaganja u zdravstvo od ključnog značaja.

- Moramo da budemo spremni za teže izazove, jer smo mogli da vidimo da je malo zemalja koje će stvarno da pokažu solidarnost - ocijenio je Vučić, prenose mediji.

On je dodao i da kod nas nije vijest da Srbija ima lijekove za liječenje korone, bamlanivimab, regeneron, remdesivir, a imaju ih samo četiri zemlje u Evropi.

Pošto ćemo u aprilu imati manji deficit nego što smo predvidjeli, najavljuje još 15 milijardi RFZO-u za sve te stvari, sto je oko 125 miliona evra.

Kaže i da će biti srećan kada Srbija dođe do tri miliona vakcinisanih i vjeruje da će se to postići uprkos neodgovornoj kampanji protiv vakcina.