latinica  ћирилица
01/05/2021 |  13:29 ⇒ 13:29 | Autor: RTS

Niš: Automobilom na trotoaru pokosio troje tinejdžera

U Daničićevoj ulici u Nišu troje tinejdžera povrijeđeno je oko ponoći kada je na njih na trotoaru naletio automobil, a vozač je pobjegao.

Sedamnaestogodišnji dječak zadobio je prelom kostiju stopala i nakon saniranja povrede na Klinici za dječiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš, otpušten je na kućno liječenje na zahtjev porodice.

Kod djevojke 17 godina dijagnostikovan prelom obje potkoljenice i povreda bubrega, zbog čega je odmah uvedena u operacionu salu, gdje je hirurški zbrinuta.

Trenutno je vitalno stabilna i neposredno nije životno ugrožena, ali zbog težine povreda, trenutno je nezahvalno davati bilo kakve prognoze.

Druga djevojčica (2006) primljena je sa prelomom karlice i trenutno je vitalno stabilna. Povreda je sanirana i smještena je na Kliniku.  

Policija je identifikovala i uhapsila vozača S. D. (1979) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu S. D. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.