latinica  ћирилица
01/05/2021 |  19:12 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Prvomajski i vaskršnji praznici oživjeli trebinjske ulice i trgove (VIDEO)

Turistički radnici na jugu Srpske, nakon dužeg zatišja izazvanog pandemijom, ponovo imaju posla. Produženi praznični vikend, u Trebinje je privukao značajan broj turista, uglavnom iz Srbije i Crne Gore.
Trebinje (foto:GOTrebinje) -
Trebinje (foto:GOTrebinje)

Toplo vrijeme i činjenica da su se ove godine "sastali" prvomajski i vaskršnji praznici oživjeli su trebinjske ulice i trgove.

Neki individualno, u vlastitom aranžamanu, drugi posredstvom turističkih agencija, turisti su popunili oko 60 odsto smještajnih kapaciteta u gradu. Nije to, kažu, kako je znalo biti, ali s obzirom na okolnisti, i više je nego dovoljno.

- Drago nam je da opet imamo organizovane obilsake sa vodičima, uglavniom su to gosti iz Crne Gore i Srbije, ali ima i nešto inostranih - ističe Žarko Vico, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje.

Svetlana Herbez iz hotela "Leotar" kaže da je ovaj hotel sada popunjen oko 55 odsto, ali da u ljetnoj sezoni očekuju dosta gostiju zahvaljujući vaučerima Vlade Srpske i gostima iz Srbije.

Obilazak gradskih znamenitosti, hramova i manastira, degustacija hercegovačkih vina i specijaliteta, nezaobilazan su dio ponude. U duhu Vaskrsa ulice grada posebno su ukrašene i pravo su mjesto za nastanak dobrih fotografija. Ipak, ne treba zaboraviti da pandemija nije prošla.

- Svakako apelujemo da se i gosti i domačini pridržavaju mjera jer zdrvalje ljudi je najvažnije - upozoravaju u Turističkoj organizaciji.