latinica  ћирилица
02/05/2021 |  08:25 ⇒ 09:04 | Autor: SRNA

Cvijanović: Prioritet stabilna i jaka Srpska

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Banjaluci da je stabilna i jaka Republika Srpska prioritet, te izrazila zadovoljstvo što se to postiže cijeli niz godina, uprkos brojnim izazovima i problemima.
Željka Cvijanović na Vaskrs - Foto: RTRS
Željka Cvijanović na VaskrsFoto: RTRS

Čestitajući svim pravoslavnim vjernicima Vaskrs, Cvijanović je podsjetila da je jedan od tih velikih izazova pandemija virusa korona.

- Ali, uspjeli smo da se nosimo sa svim tim problemima, kao što smo to i ranije radili - rekla je Cvijanović u Banjaluci, prije početka ponoćne liturgije u Hramu Hrista Spasitelja kojoj je prisustvovala.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanović je istakla da vlasti u Srpskoj rade, grade i gledaju u budućnost.

- Republika Srpska je zagledana u budućnost, ona želi da sarađuje sa svima u regionu, naravno tijesno naslonjena na Srbiju. Mogli smo pokazati cijelim nizom primjera kako je dobro kada se dobro sarađuje sa Srbijom i to se manifestuje kroz različite projekte - poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da se građanima u Srpskoj može obećati stabilnost budžeta i apsolutno izvršavanje svih obaveza, bez bilo kakvih kašnjenja, kao što je bilo i do sada.

- Možemo obećati razvoj, a to znači ulaganje u sve što je neophodno da bolje živimo, da imamo bolju infrastrukturu, ne samo saobraćajnu i komunalnu, nego da gradimo i ono drugo što je neophodno od školskih objekata i vrtića, kao što već radimo - rekla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, institucijama su u interesu stabilne lokalne zajednice.

- Iz tog razloga Vlada tijesno sarađuje sa svim našim lokalnim zajednicama, ali isto tako pokazuje kapacitet da pomogne privredi i svim grupacijama u društvu koji su ugroženi, kao što su bili sada ugroženi zbog pandemije - napomenula je predsjednica Srpske.

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo zbog najave Vlade i početka pregovora u vezi sa povećanjem plata u javnom sektoru.

- Nakon toga ili paralelno sa tim radi se, naravno, i na povećanju plata u privatnom sektoru. To je sve što želimo da postignemo zajedno, a što znači stabilnost i boljitak za sve nas - istakla je Cvijanovićeva.