latinica  ћирилица
02/05/2021 |  08:39 ⇒ 12:26 | Autor: RTRS

RTRS, 12.30 - Radost Vaskrsa

Ekipa Zabavnog programa RTRS-a, uprkos situaciji izazvanoj virusom korona, i ove godine je pripremila bogat cjelodnevni Vaskršnji program.

Nakon vaskršnjeg jutra, snimka liturgije i priče o jednom od najposjećenijih manastira u regionu - Tumane, od 12.30 časova počinje Vaskršnji program - Radost Vaskrsa, a domaćini u studiju, već po tradiciji, su Verica Kalaba i Srđan Radanović.

Program možete pratiti i na našem portalu.

U sedmočasovnom programu njih dvoje putuju po cijeloj Republici Srpskoj i regionu, a sve iz autentičnog etno sela, koji im služi kao studio. Riječ je o etno selu Ljubačke doline, koje je svojevrsni muzej etno baštine ovih krajeva. Za svoje gledaoce spremili su najzanimljivije i najatraktivnije priče, a tiču se najvećeg hrišćanskog praznika - priča o crkvama koje mogu da se transportuju, kući koja može se okreće, kuvanom jajetu iz inkubatora...

Donosimo i najskuplju priču u kojoj je jedan gram sira vrijedan skoro kao gram zlata, upoznaćemo farmu jelena lopatara sa Ozrena, detalje o čuvenom trebinjskom Kamenom mostu, pričo o Šarganskoj osmici, koja je kao karika koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju. Tu je i mnoštvo drugih, zanimljivih priča.

Uz orkestar Perice Јaćimovića najljepše narodne pjesme za gledaoce izvodi Merima Njegomir, Čeda Marković, Јasna Đokić, Dejan Tejovac, Maja Tatić...

Iz studija pod otvorenim nebom naše gledaoce zabavljaju kulturno umjetnička i pjevačka društva, te još mnogi gosti koji brižno čuvaju srpske običaje.

Pripremamo i mnoštvo poklona za sve naše gledaoce!

Možete nam pisati i na mejl adresu: vaskrs@rtrs.tv

Budite uz cjelodnevni Vaskršnji program Radio televizije Republike Srpske! Slavimo Vaskrs, slavimo porodicu!