latinica  ћирилица
02/05/2021 |  14:17 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Petković pozvao Srbe da ostanu na svojim ognjištima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je srpski narod na Kosovu i Metohiji da ostane na ognjištima, uz poruku da Srbija ulaže sve napore da im omogući bolji život.
Petar Petković - Foto: Facebook
Petar PetkovićFoto: Facebook

Petković je u porti crkve posvećene Bogorodici u Babinom mostu razgovarao s vjernicima i pozvao na mir i suživot Srba i Albanaca uz želju da to mnogostradalno srpsko selo započne novi život.

- Vaskrs koji označava pobjedu života nad smrću, neka i u ovom prelijepom selu označi novi početak i novi život, da više Babin most ne bude poznat po brojnim etnički motivisanim napadima na Srbe, njihovu imovinu i ovu prelijepu crkvu, nego da upravo Babin most kao multietničko mjesto postane paradigma budućih odnosa srpskog i albanskog naroda - rekao je Petković, prenosi portal Kosovo onlajn.

On je najmlađim vjernicima podijelio uskršnja jaja i naglasio da je činjenica da u porti crkve ima više djece nego odraslih najbolji pokazatelj da to mjesto ima budućnost.

Petković je noćas u manastiru Gračanica prisustvovao ponoćnoj Vaskršnjoj liturgiji, koju je služio episkop Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski Teodosije.