latinica  ћирилица
02/05/2021 |  16:31 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Ćurić posjetio dežurne službe i pacijente na kovid odjeljenju

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak sa saradnicima posjetili su povodom Vaskrsa pacijente na kovid odjeljenju u Bolnici i pripadnike dežurnih službi.
Trebinje: Ćurić posjetio Kovid odjeljenje - Foto: SRNA
Trebinje: Ćurić posjetio Kovid odjeljenjeFoto: SRNA

Predstavnici gradske vlasti u posjeti su bili Policijskoj upravi, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i Službi hitne medicinske pomoći.

Ćurić je rekao da oni koji su danas dežurni nisu u mogućnosti da praznik provedu sa najmilijim, kao ni oni smješteni u Bolnici, zbog čega su ih i posjetili da bi im čestitali Vaskrs.

- Obišli smo one koji brinu o Trebinju kada drugi odmaraju. Posebno me raduje što je na kovid odjeljenju manji broj hospitalizovanih nego u prethodnih dana - naveo je Ćurić.

On je rekao da i pored poboljšane epidemiološke situacije nema mjesta opuštanju, te da je važno poštovanje epidemioloških mjera.

- Nema dileme da je zdravlje ljudi na prvom mjestu i da je to prioritet za sve nas, posebno jer su i naši medicinski radnici već duže od godinu dana na prvoj liniji borbe za kovidom. Isto tako, privreda mora da radi. Vjerujemo da uz poštovanje epidemioloških mjera možemo da imamo dobru turističku sezonu - naveo je Ćurić.

Čelnici grada su pripadnicima dežurnih službi uručili vaskršnja jaja, a pacijentima na kovid odjeljenju ručak, voće i jaja.