latinica  ћирилица
02/05/2021 |  16:36 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Milošević zgrožen porukama mržnje, Baćanović traži odgovornost

Potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke zgrožen je antisrpskim skandiranjem u Borovu Selu kod Vukovara na pravoslavni Vaskrs, te je taj incident i osudio.

- Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem. Kome je potrebno sijanje mržnje? Put mira neće zaustaviti - napisao je Milošević na Fejsbuku.

On je ukazao da pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, koji im čestitaju i prijatelji katolici i da se tako zajedno gradi zemlja, poštujući jedni druge.

- Kada zatreba uzajamno se pomažemo i održavamo plamen društvene solidarnosti koji se svakodnevno pokazuje na Baniji. Treba nam taj plamen da negdje pokidane veze u zajednici ponovo povežemo s pogledom na zajedničku budućnost - naveo je Milošević.

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović najavio je da će ova opština sutra uputiti zahtjev ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću u kojem će tražiti odgovornost onih koji su odgovorni za jutrošnji incident.

On je rekao i kako je prišao koloni i napravio snimak, te da je policija, tek kada su vidjeli da snima, reagovala, zaustavila kolonu i počela da legitimiše pojedince.

Za takvo postupanje policije Baćanović je rekao da nije dobro, te da policija ne bi smjela dopustiti da bilo ko poziva na ubistvo.

Veća grupa muškaraca prošla je jutros, na pravoslavni Vaskrs, kroz Borovo selo uz povike "Ubij Srbina". Njih je pratila policijska patrola, a ulicom se orilo "Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati".