latinica  ћирилица
03/05/2021 |  09:01 ⇒ 18:20 | Autor: SRNA

Cvijanović: Mediji korektiv svakog demokratskog društva

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas, povodom 3. maja –Međunarodnog dana slobode medija , čestitku svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Srpskoj, navodeći da su mediji nezaobilazan korektiv svakog demokratskog društva.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Međunarodni dan slobode medija prilika je da se podsjetimo da su mediji nezaobilazan korektiv svakog demokratskog društva koji se ogleda u primjeni najviših novinarskih i etičkih standarda - navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Cvijanović je naglasila da je u ostvarivanju važne društvene funkcije zadatak medijskih radnika da profesionalno obavljaju svoj posao u interesu javnosti, te razvijaju princip odgovornog i nepristrasnog novinarstva, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

- S druge strane, obaveza institucija i društva u cjelini je da unapređuje ambijent i klimu za njihov nesmetan rad i stvaraju pretpostavke za unapređenje ukupnog položaja poslenika javne riječi. U tom duhu, čestitam vam Međunarodni dan slobode medija, zahvaljujem na vašem predanom radu u obavljanju teške i izazovne profesije i dosadašnjoj saradnji - navodi se u čestitki.

Povezane vijesti:

Dodik: Sloboda medija podrazumijeva i profesionalnosti

Višković: Značajna uloga medija u vrijeme pandemije

Čubrilović: Sloboda novinarstva ne smije biti ugrožena

Tegeltija: Sloboda medija - temelj demokratskih društava