latinica  ћирилица
03/05/2021 |  09:24 ⇒ 09:40 | Autor: SRNA

Višković: Značajna uloga medija u vrijeme pandemije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je danas, povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, uputio čestitku svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Srpskoj, zahvalivši im se što su građani u vrijeme globalne pandemije virusa korona imali brze, tačne i provjerene informacije.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- U ime Vlade i u svoje ime, povodom Međunarodnog dana slobode medija upućujem vam iskrene čestitke, te koristim ovu priliku da vam se zahvalim što ste, u vrijeme globalne pandemije, pokazali koliko je značajna uloga medija, posebno za naše građane koji su imali brze, tačne i provjerene informacije - navodi se u čestitki Viškovića.

On podsjetio da je proteklih godinu dana, svaki dio našeg društva bio izložen značajnim izazovima, a posebno mediji, koji su u uslovima izuzetno složene epidemiloške situacije, imali odgovoran zadatak da daju pravovremene informacije koje su bile od velike važnosti za očuvanje zdravlja stanovništva, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

- I u ovakvim složenim situacijama novinari su, često se i sami izlažući opasnosti, blagovremeno i autentično izvještavali javnost o zaštiti našeg stanovništva u uslovima borbe protiv ove pošasti i na tome treba svi zajedno da im budemo zahvalni - ocijenio je Višković.

On je naglasio da će Vlada nastaviti da njeguje otvoren i partnerski odnos sa svim medijima, pružajući podršku slobodi izražavanja koja je presudna za svako demokratsko društvo, a sve s ciljem da građani Srpske budu brzo i istinito informisani.

- Јoš jednom koristim priliku da vam čestitam vaš praznik i poželim dobro zdravlje i uspješan rad - navodi se u čestitki premijera Srpske.