latinica  ћирилица
03/05/2021 |  09:45 ⇒ 09:46 | Autor: SRNA

Tegeltija: Sloboda medija - temelj demokratskih društava

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je 3. maj - Svjetski dan slobode medija, uz poruku da je sloboda medija temelj demokratskih društava, koja mogu da napreduju samo ako građani imaju pristup pouzdanim informacijama.
Zoran Tegeltija - Foto: SRNA
Zoran TegeltijaFoto: SRNA

Tegeltija je čestitku uputio novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenim u sredstvima javnog informisanja.

Navodeći da je važnost prenošenja tačnih, blagovremenih i provjerenih informacija došla u punom kapacitetu do izražaja u jeku pandemije virusa korona, Tegeltija je zahvalio svim medijskim radnicima koji odgovorno i predano rade svoj posao u ovom teškom periodu pandemije, te izrazio punu podršku slobodi medija u skladu sa profesionalnim standardima novinarstva.

- Јoš jednom želim da vam čestitam Svjetski dan slobode medija i poželim bolji materijalni, profesionalni i ukupni društveni položaj i dobro zdravlje - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara upućenoj u njegovo i ime Savjeta ministara urednicima, novinarima, kamermanima, fotografima i ostalim zaposlenima u medijskim kućama u BiH.