latinica  ћирилица
03/05/2021 |  13:49 | Autor: SRNA

Lučić: Novinari neadekvatno plaćeni za rad u teškim uslovima

Novinari u BiH su neadekvatno plaćeni za svoje često stresno i opasno zanimanje, rade u teškim uslovima, a posebno sada u vrijeme pandemije virusa korona, kada su pouzdane, provjerene i istinite informacije od životne važnosti, rekao je ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić.
Miloš Lučić - Foto: RTRS
Miloš LučićFoto: RTRS

- Medijske slobode susreću se sa mnogim izazovima, a znamo da je sloboda medija ključni stub demokratije na kojoj se grade društva u kojima se poštuju prava i slobode - izjavio je Lučić povodom obilježavanja 3. maja - Svjetskog dana slobode medija.

Prema njegovim riječima, odgovornost svih je da se zaštite slobode medija i preduzme sve da se omogući novinarima da obavljaju svoj posao profesionalno i objektivno u okruženju koje nije ispunjeno strahom i zastrašivanjem, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

- Bez toga nema slobode medija, nema istinitih i provjerenih informacija na osnovu kojih građani mogu donositi odluke i tražiti svoja prava. Samo tako možemo očuvati mir i demokratiju - istakao je Lučić.

Čestitajući ovaj dan, Lučić je novinarima poručio da nastave da tragaju za istinom, te dodao da je neophodno obezbijediti im bolje i sigurnije uslove za rad jer su njihova odlučnosti i hrabrost inspiracija za sve druge.