latinica  ћирилица
04/05/2021 |  11:39 ⇒ 11:39 | Autor: SRNA

Zabilježena četiri slučaja kršenja epidemioloških mjera

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je tokom proteklih praznika četiri slučaja kršenja epidemioloških mjera.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz MUP-a je saopšteno da su službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo utvrdili da je ugostiteljski objekat u Istočnom Novom Sarajevu radio jutros u 00.50 časova, što je suprotno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, te da se u objektu nalazilo ukupno devet lica.

Krivično djelo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije" zabilježeno je i u ugostiteljkom objektu u mjestu Kola kod Banjaluke.

Policija je juče, pola sata nakon ponoći, reagovala pri uspostavljanju narušenog javnog reda i mira, te utvrdila da lokal radi i da u njema ima više lica.

Isto djelo evidentirano je i 2. maja, u 23.15 časova u ugostiteljskom objektu u Tesliću, gdje su pripadnici Policijske uprave Doboj, zajedno sa radnicima Odjeljenja za inspekcijske poslove, zatekli 32 lica.

Četvrto kršenje epidemioloških mjera zabilježeno je 30. aprila u Banjaluci, gdje je policija u ugostiteljskom objektu zatekla ukupno 77 lica.

MUP poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

Radi zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima, iz MUP-a poručuju da će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.