latinica  ћирилица
04/05/2021 |  12:32 ⇒ 12:36 | Autor: SRNA

Čubrilović - Labudović: Neophodno jedinstvo srpskog naroda

Nacionalno, duhovno i kulturno jedinstvo neophodno je za opstanak i prosperitet srpskog naroda, zaključeno je danas u Banjaluci na sastanku predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa delegacijom "Srpske kuće" iz Podgorice.
Labudović i Čubrilović - Foto: RTRS
Labudović i ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je istakao da je na sastanku razgovarano o zajedničkim aktivnostima kojima bi bilo promovisano zajedništvo srpske kulture i tradicije.

- Za jedinstvo srpskog naroda su značajne aktivnosti "Srpske kuće" iz Podgorice. Moramo biti jedinstveni i u ovom vremenu se međusobno pomagati. U Republici Srpskoj predstavnici "Srpske kuće" imaju prijatelje, saradnike i nekoga kome mogu da se obrate - rekao je Čubrilović novinarima.

Direktor "Srpske kuće" Emilio Labudović naglasio je da sa zvaničnicima Republike Srpske ima visok stepen saglasnosti o pitanjima značajnim za srpski narod.

- Nažalost, u Crnoj Gori smo izloženi torturi, ne vjekovnih neprijatelja, nego braće. Moramo učvrstiti temelje duhovne i kulturne bliskosti srpskog naroda, što je i zadatak "Srpske kuće". Nemjerljiv je značaj podrške koji imamo iz Republike Srpske, Srbije, ali i od čitavog srpskog naroda - rekao je Labudović.

Labudović je pozvao kulturne i ostale stvaraoce iz Republike Srpske da posjete "Srpsku kuću" u Podgorici.