latinica  ћирилица
04/05/2021 |  12:39 ⇒ 12:52 | Autor: SRNA

Ljubinje: Podijeljeni startap paketi za 57 poljoprivrednika

U Ljubinju je danas završena podjela startap paketa za proizvodnju povrća za 57 poljoprivrednika sa područja ove opštine koju je realizovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske putem IFAD projekta.
Ljubinje: Podijeljeni startap paketi poljoprivrednicima - Foto: SRNA
Ljubinje: Podijeljeni startap paketi poljoprivrednicimaFoto: SRNA

IFAD konsultant resornog Ministarstva Bojan Grahovac rekao je Srni da je riječ o biznis-planu "Proizvodnja povrća na području opštine Ljubinje", vrijednom 150.000 KM, kojim su obuhvaćeni krompir, crveni i bijeli luk i paprika.

On je podsjetio da resorno ministarstvo treću godinu realizuje ovaj projekat u Ljubinju, te da je do sada podržano oko 230 poljoprivrednika sa ukupno 510.000 KM.

- IFAD u projektu učestvuje sa 40 odsto, plus 10 odsto ukoliko je nosilac gazdinstva žena ili muškarac mlađi od 35 godina, opština Ljubinje je učestvovala sa 10 odsto, tako da je poljoprivredni proizvođač platio 40 ili 50 odsto sredstava - naveo je Grahovac.

On je rekao da je prošle godine u Ljubinju formirana Poljoprivredna zadruga "Kap po kap", koja je bila nosilac ovog projekta.