latinica  ћирилица
04/05/2021 |  12:44 ⇒ 12:48 | Autor: SRNA

U dobojskom vrtiću organizovana vaskršnja tucijada

Јavna predškolska ustanova "Majke Јugović" iz Doboja organizovala je danas tradicionalnu vaskršnju tucijadu, a najtvrđe jaje imala je djevojčica Danica Marković.
Vaskršnja tucijada u ЈPU "Majke Јugović" - Foto: SRNA
Vaskršnja tucijada u ЈPU "Majke Јugović"Foto: SRNA

Danica je rekla da je učestvovala tokom farbanja vaskršnjih jaja i da je zadovoljna što je uz diplomu dobila i paket sa slatkišima, zajedno sa drugarima Andrejom Јerinićem i Јelenom Dević, koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto.

U netakmičarskom dijelu učestvovali su i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić i poslanik iz Doboja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

Јerinić je izjavio novinarima da Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, dobija veseliju dimenziju uz dječije osmijehe.

- Svakako da se djeca najviše i raduju ovom velikom prazniku - dodao je Јerinić, koji je pohvalio rukovodstvo vrtića za organizovanje takmičenja.

Direktor vrtića Anđelka Kuzmić istakla je da je tucijada uvrštena u program redovnih aktivnosti, a ove godine je realizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

- Imamo veliku solidarnost roditelja djece, koji poštuju epidemiološke mjere, ne dovode djecu koja bi mogla imati neke od simptoma - navela je Kuzmićeva i dodala da je rad vrtića organizovan u manjim grupama, te da se radi u punom kapacitetu.