latinica  ћирилица
04/05/2021 |  14:37 ⇒ 05/05/2021 | 09:27 | Autor: RTRS

Ruska medicinska delegacija pohvalila rad Bolnice Sveti Vračevi (VIDEO)

Delegacija ljekara iz Rusije boravi u trodnevnoj posjeti kolegama u Bijeljini, sa kojima će razmijeniti iskustva u borbi protiv pandemije virusa korona. Ruski ljekari su istakli da su mjere preduzete na zbrinjavanju pacijenta oboljelih od kovida na zavidnom nivou.
Zlatko Maksimović - Foto: Screenshot
Zlatko MaksimovićFoto: Screenshot

Ljekari iz Rusije danas su imali priliku da se upoznaju sa kapacitetima i organizacijom bolnice u Bijeljini. Ističu, da u nekim segmentima,nadmašuje i mnogo veće međunarodne klinike.

Direktorka Fonda međunarodnog medicinskog klastera iz Moskve Svetlana Gabitova rekla je za bijeljinsku bolnicu da je opremljena najboljom i najsavremenijom opremom, da ima moćan informacioni sistem, fantastičnog rukovodica i visokokvalifikovan tim ljekara koji se uspješno bore sa svim teškoćama izazvanim kovidom.

Ona je izdvojila kvalitet testova i rekla da je na međunarodnom nivou fantastičan pokazatelj to što se rezultati dobijaju za četiri do 24 časa, te ocijenila da je pokazatelj nivoa smrtnosti dobar, kao i kapacitet u kovid bolnici.

Pristup u liječenju oboljelih od kovida je dobro organizovan,istakli su ruski ljekari. Navode da su PCR testovi vrlo kvalitetni i da se rezultati testiranja dobijaju brže nego u mnogim ruskim bolnicama, a uporedili su i druge parametre.

- Bijeljinska bolnica je na visokom nivou organizacije, a u nekim oblastima čak nadmašuje i veće međunarodne klinike iz ugla opreme i menadžmenta - rekla je rukovodilac dvanaestočlane ruske medicinske delegacije Alina Petičenko.

Ona je navela da ni u Rusiji nisu bila jednostavna vremena i da je kovid napravio svima probleme, nezavisno od nacionalnosti i državljanstva, Petičenko je istakla da je bijeljinska regija po procentu oboljelih na zadovoljavajućem nivou i da je tome umnogome doprinio uspješan menadžer na čelu Bolnice Zlatko Maksimović i njegov dobar tim saradnika.

Delegaciju ruskih medicinara koja je stigla u Bijeljinu,čini 12 ljekara,među kojima je pet direktora bolnica iz različitih regija Ruske Federacije. Cilj njihove posjete je razmjena iskustava u borbi protiv pandemije virusa korona.

Direktor bijeljinske Bolnice Sveti Vračevi Zlatko Maksimović trodnevnu posjetu ruskih medicinskih stručnjaka bijeljinskoj bolnici nazvao velikim događajem za ovu zdravstvenu ustanovu, grad i cijelu Republiku Srpsku i najavio nastavak uspješne međunarodne saradnje u borbi protiv pandemije.

- Ovo je godina znanja u bijeljinskoj bolnici i biće tu stručnjaka i iz drugih dijelova svijeta - rekao je Maksimović.

Direktor bolnice u Bijeljini rekao je da je ova posjeta rezultat njegove višegodišnje aktivnosti na jačanju usluge u zdravstvu i najavio nastavak saradnje sa ruskim ljekarima.