latinica  ћирилица
04/05/2021 |  14:59 ⇒ 15:00 | Autor: SRNA

Hrvatska: Preminula porodilja, dijete stabilno

Tridesetjednogodišnja porodilja preminula je u Varaždinu u bolnici, imala je teški oblik kovida, a dijete je rođeno carskim rezom i za sada je stabilno, ali se još ne zna da li je pozitivno na virus, rekao je direktor bolnice Nenad Kudelić.
Korona virus (Foto: plutonlogistics.com) -
Korona virus (Foto: plutonlogistics.com)

Kudelić je rekao da je juče u popodnevnim časovima na hitni bolnički prijem stigla trudnica u 32. nedjelji s kliničkom slikom akutne respiratorne bolesti.

Testiranjem i obradom utvrđeno je da ima teški oblik kovida s teškom obostranom upalom pluća.

- Trudnica je odmah zaprimljena u jedinicu intenzivnog liječenja, a zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, prvenstveno uzrokovanog teškom upalom pluća, donesena je odluka o hitnom carskom rezu i započeta je reanimacija, ali je uprkos svim postupcima, preminula - rekao je Kudelić.

Rođeno je zdravo muško dijete, koje zasad nije životno ugroženo, ali će ostati u bolnici. Nakon rezultata testiranja, biće poznato i da li je ono zaraženo virusom korona, prenijeli su hrvatski mediji.

Kudelić je istakao da ovo nije bila jedina trudnica s kovidom u varaždinskoj bolnici, te je napomenuo da se u posljednjih desetak dana radilo o nekoliko njih.