latinica  ћирилица
04/05/2021 |  15:39 ⇒ 15:40 | Autor: Mondo

Žoze Murinjo novi trener Rome

Rimski klub je saopštio u utorak da je postigao dogovor sa portugalskim stručnjakom, koji će biti novi trener u sezoni 2021/22.
Žoze Murinjo - Foto: Getty Images
Žoze MurinjoFoto: Getty Images

Portugalski trener Žoze Murinjo, suprotno očekivanjima u fudbalskom svijetu, već ovog ljeta preuzima novi klub.

Biće to povratak iskusnog trenerskog vuka u Italiju, pošto je napravio dogovor sa Romom! Ovo je na zvaničnom klupskom sajtu i profilima na društvenim mrežama potvrdio klub iz Rima.

Italijanski tim već danima traži potencijalno rješenje za klupu naredne sezone, pošto eksperiment sa Paolom Fonsekom koji je stigao iz Ukrajine nije uspio. Bivši trener Šahtjora doživio je debakl u prvom meču polufinala Lige Evrope, što je bila kap koja je prelila čašu, jer ni rezultati u Seriji A nisu sjajni ove sezone.

Zato je "vučici" bilo potrebno nešto drugo.

To donosi Murinjo, koji je nedavno smijenjen u Totenhemu, a već ima bogato iskustvo širom kontinenta. Između ostalog, radio je i u Italiji, gdje je njegovo remek-djelo Inter koji je vodio do triplete. Pitajte koga god hoćete, pa i njega samog, to su bile najbolje trenerske godine Portugalca!

Tokom bogate trenerske karijere kontroverzni Murinjo vodio je Porto, Čelsi, Inter, Real Madrid, ponovo Čelsi, pa Mančester junajted i Totenhem. Iako mu je reputacija danas dosta niža nego u većem dijelu trenerske karijere, i dalje u njemu ima ''vatre'' kada je trenerski posao u pitanju.

Čelnici Rome Den i Rajan Fridkin nisu krili oduševljenje nakon što je potvrđeno imenovanje "Specijalnog".

- Oduševljeni smo i srećni što smo dočekali Žozea Murinja u Rominu porodicu. On je veliki šampion koji je osvajao trofeje na svim nivoima, sigurno će pružiti ogromno vođstvo i iskustvo našem ambicioznom projektu. Njegovo imenovanje ogroman je korak u izgradnji dugoročne i dosljedne pobjedničke kulture u cijelom klubu - naveli su čelni ljudi rimske "vučice".

Zadovoljstvo poslije obavljenog posla, nije krio ni slavni Portugalac.

- Nakon sastanaka s vlasnicima kluba, odmah sam shvatio pune razmjere njihovih ambicija sa Romom. Nevjerovatna strast navijača Rome uvjerila me da se prihvatim posla i jedva čekam početak sljedeće sezone - izjavio je Murinjo.