latinica  ћирилица
04/05/2021 |  19:06 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Mostar: Humanitarno društvo "Dobrotvor" za praznike darivalo najugroženije (VIDEO)

U Mostaru već deset godina djeluje Humanitarno društvo "Dobrotvor" koje je osnovala Srpska pravoslavna crkva. Članovi društva uvijek su tu kada je potrebna pomoć. Tako su i ove godine, povodom Vaskrsa, organizovali humanitarnu akciju "Vaskrs za sve". Obuhvaćeno je 100 porodica od Konjica do Ravnog.
Humanitarno društvo dobrotvor Mostar - Foto: RTRS
Humanitarno društvo dobrotvor MostarFoto: RTRS

Vrijedni volonteri "Dobrotvora" uvijek su spremni i rado se odazovu. Priteknu u pomoć u svakoj akciji. Obiđu porodice, pruže im podršku i uruče kućne potrepštine, hranu i ostale namirnice.

- Dobrotvor kao organizacija često ima volonterske akcije pomaže ljudima iz Mostara sa svojim humanitarnim paketima - naglasila je volonterka Dragana Muratović, a na njene riječi nadovezala se Bojana Anđelopolj:

- Želimo da vratimo ljudima osmjeh na lice, da vide da nisu zaboravljeni da smo tu mi da uvjek koliko smo u mogućnosti im pomognemo, da mogu računati na nas i na našu zajednicu - istakla je Bojana.  

Osamdesetčetvprogodišnji Maksim Bukvić, u skromnim uslovima živi sam u Mostaru, bez bliže rodbine. Pomoć koju dobija od "Dobrotvora" mnogo mu znači.

- Pomoć znači previše, visoko, šta mi god treba idem kod njih i oni automatski sve rješe - naglašava korisnik Maksim Bukvić.

Čineći dobra djela, pomažući jedni drugima pokazujemo da smo božji učenici i hrišćani, poruka je koja stoji iza ove, ali i svih drugih aktivnosti ovog udruženja.

- Naročito kada su veći praznici svi zajedno se potrudimo da onima kojima baš treba pažnja i ljubav i pomoć i požrtvovanos to i pokažemo - poručio je Radivoje Krulj, paroh mostarski.

Mirko Lečić, predsjednik humanitarnog društva "Dobrotvor", naglašava da ima još uvijek onih koji ne mogu dočekati praznike bez pomoći. 

- Ovo je jedan sinboličan dar da i oni koji nisu u mogućnosti da proslave i dočekaju praznik Vaskrs u radosti da to mogu učiniti uz naš skromni dari pomoć, međutm mi svakodnevno djelujemo pomažući na sve načine ljude koji su u problemima - kaže Lečić.

Ovo društvo radi i opstaje zahvaljujući dobrim ljudima iz cijelog svijeta, koji daju doprinos i pomažu svojim donacijama na razne načine. Cilj je isti - da se onima koji žive u težim uslovima pruži makar malo podrške i radosti.